Voetreflex

therapie

Voetreflextherapie: een spiegel voor je lijf


De voet weerspiegelt ons hele lichaam. Zo heeft iemand met lange armen ook een lange armzone op de voet. De linker voet weerspiegelt de linker zijde van het lichaam en de rechter voet de rechter zijde. De inwendige organen vinden we terug op de voetzool. De huid, spieren, gewrichten op de voetrug. Behalve bloed beweegt er ook energie door ons lichaam. Deze energie stroomt door de zogenaamde meridianen, die de energie afgeven aan lichaamscellen.
Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet. Zo is een pijnlijke knie voelbaar op de kniezone aan de bovenzijde van de voet. Door druk te geven op de zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor vermindert, verdwijnt de pijn op de drukplek en uiteindelijk op de knie zelf. Op deze manier kunnen klachten in het lichaam via de reflexzones op de voet behandeld worden.

Wanneer is voetreflextherapie nodig?

Voetreflexologie kan helpen bij het verlichten van diverse aandoeningen, waaronder artritis, hoofdpijn, migraine en PMS. Bovendien is het aantal sessies dat je neemt volledig aan jou. Veel mensen voelen zich al beter en opgewekter na slechts enkele behandelingen. Wanneer je dus last hebt van pijn of gewoon niet zo lekker in je vel zit, probeer dan eens voetreflexologie. Het is de investering zeker waard.

De resultaten van voetreflextherapie

     

  • Meer ontspanning: de slaap wordt rustiger en gezonder
  • De lichamelijke en geestelijke veerkracht neemt toe.
  • Betere balans, energiek gevoel.
  • Veranderende gevoelens, emotionele ontlading tot het uitspreken van problemen
  • Vermindering van klachten